advertising..

Tumblr Blogger SCM Music Player

Sunday, 26 June 2011

patut tahu ni...

·     only burung owl  yg boleh gerakkan dua-dua belah kelopa
Atas mata dia serentak. Spesis bird lain cam angry bird tu hanya mampu
Menggerakkan kelopak bawah matanya saja.


·         human macam kita ni mampu hidup tanpa makan until 6bln,
Tapi boleh tahan seminggu je tanpa air. So jangan lupa bayar bil air ye.. :P

·         Madu baik  for our badan sebab madu ni dipercayai dpt mencontrol enzim2
Yg membantu proses penghadaman kita, dan ada banyak vitamin serta
Anti-oksidan. Madu juga susah rosak sebab kandungan gula yg tinggi
Dan tahap kelembapan yang rendah.

·         Buah avocado is buah yg memiliki kandungan kalori tertinggi dari
kalangan buah2 in da world
Avocado 100g=167 kalori..


·        Vending machines or budak college aku panggil mesin air gedegang
pertama dipasang di stesen kota new York pada 1888
yang menjual gula2 getah.

·         Tanpa kita sedari kita spent satu pertiga dari hidup dia orang
Untuk tido. N seseorang manusia mengalami 100000 mimpi
sepanjang hidup dia dengan purata 4ke7 kali setiap malam.

·         Semasa tidur, otot skeletal akan lumpuh membuatkan kita mimpi
tanpa sedar. Seorang kanak2 akan mimpi since 3 thn above..

·         Pada tahun 1901 racing grand prix dimenangi dengan kelajuan
46 batu per hour.

·         Samuel colt (1814-1862) telah mempatenkan senjata revolver yg
juga telah diilhamkan sempena nama dia pada 1836

·         Lelaki boleh baca tulisan kecil bebanding pompuan.
tapi pompuan boleh dengar lebih jelas dari laki.

·         Sebanyak 85% kad valentine day diberi oleh wanita bebanding 15%
lelaki..

2 comments:

  1. hehe Spesis bird lain cam angry bird ye

    ReplyDelete
  2. tu je burung yg kenal... hahahaha

    ReplyDelete

anda pasti tertarik dengan yang ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...